Jelen könyv egy induló, új sorozatunk - melynek címe „Diétás szakácskönyvek” - első tagja.
A könyv legfőbb érdeme, hogy a kiegyensúlyozott vegyes táplálkozás jegyében írták, s olyan változatos étrendet tartalmaz, melyet nemcsak a betegek, hanem a hozzátartozóik is jóízűen elfogyaszthatnak.
Részletek a tartalomból:
Milyen kapcsolat van az étrend és a rákbetegség között? Mi a zsírok, rostok, fehérjék szerepe a táplálkozásban? Mit jelent az egészséges étkezés?
Mely tápláléknak mi a szerepe?
Rágást nyelési nehézségek és azok leküzdése
Kiegészítő étrendi kezelések (Bristol-diéta, makrobiotikus étrend, Gerson-diéta) Receptek étkezési, nyelési nehézségben szenvedőknek a levestől a desszertig Ételajánlatok az egészséges táplálkozáshoz (A receptekben szereplő nyersanyagok és fűszerek a magyar háziasszonyok számára is hozzáférhetők.)
E könyv nyújtotta étkezési tanácsok és étrendi javaslatok, receptek az ételek elkészítésére vonatkozóan biztosítják a betegek számára is az élet egyik nagy élvezetét, az evést.
A könyvet nemcsak az érintettek, hanem ápolóik, hozzátartozóik és mindazok, akik az egészséges táplálkozás hívei, haszonnal forgathatják.
Clare Shaw - Maureen Hunter: Rákbetegek diétáskönyve
Szerző: | Clare Shaw, Maureen Hunter |
Fordította: | Jávor Tibor |
Nyelv: | Magyar |
Kiadó: | Golden Book |
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | 1995. |
Oldalszám: | 120 |
Kötéstípus: | Puhatáblás |
ISBN: | 9638232269 |