Bärbel Schermer: Halak és a tenger gyümölcsei
Szerző: | Bärbel Schermer, Katrin Wittmann |
Fordította: | Borisavljevic Éva |
Fényképezte: | Nikolai Buroh |
Nyelv: | Magyar |
Kiadó: | Teubner Edition |
Kiadás helye: | München |
Kiadás éve: | 2007. |
Oldalszám: | 320 |
Kötéstípus: | Keménytáblás |
Papírkötés | |
ISBN: | 9783833810947 |
Leírás
A halak és a tenger gyümölcsei megkülönböztetett figyelmet igényelnek a konyhai előkészítés és sütésfőzés során.
Könyvünk első része az édesvízi és tengeri halak legfontosabb fajait és konyhai felhasználásukat ismerteti. Az ínycsiklandó halételek készítéséhez elengedhetetlen a szakszerű előkészítés. A színes felvételek szemléletes módon mutatják be a különböző halak tisztításának, felbontásának és szeletelésének lépéseit.
A tengerek és óceánok mélyén egyéb ínyencfalatok is rejlenek: kagylók, rákok és a tenger gyümölcseinek sok más fajtája, amelyeknek lágy testét gyakran óvja kemény héj vagy páncél.
A könyv második része segít eligazodni a homárok, garnélarákok és scampik világában. Jó tippeket ad a bevásárláshoz, és hasznos tudnivalókat tartalmaz az egyes termékek eltarthatóságával és tárolásával kapcsolatban. A képsorok alapján azt is megtanulhatjuk, hogyan törjünk fel rákot és homárt, nyissunk fel osztrigát, illetve hogyan tisztítsuk meg a garnélarákot.